Ta strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.
Aneta Antczak-Chrobot
Adiunkt
Katedra Cukrownictwa i Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności, Politechnika Łódzka
Dr inż. z zakresu technologii chemicznej, specjalista z zakresu analizy i oceny żywności, w szczególności z zakresu analityki cukrowniczej. Jako członek Icumsa aktywnie działa w zakresie wdrażania nowych oraz aktualizacji istniejących metod badawczych oraz ich walidacji i weryfikacji. Związana z wdrażaniem i funkcjonowaniem systemów w laboratoriach akredytowanych.
Agata Baryga
Kierownik Laboratorium
Krajowa Grupa Spożywcza S.A.
Jest absolwentką Wydziału Chemii Spożywczej i Biotechnologii na Politechnice Łódzkiej, Wydziału Inżynierii Produkcji na Politechnice Warszawskiej, „Black Belt Six Sigma” Akademia Białego Kruka. Jest audytorem systemów zarządzania: ISO 9001, 14001, 18001, 27001, 17025, 22000, HACCP, IFS, BRC. Jej pasja to podróże.
Michael Bastkowski
Menadżer ds. rozwoju aplikacji w przemyśle spożywczym
HACH LANGE Sp. z o.o.
Inżynier Sprzedaży Branża + ADM Beverage (od 2015).
Menadżer kluczowych klientów Mid Europa F&B (20.10 – 23.04).
Ponad 20 lat doświadczenia w branży spożywczej.
Doświadczenie międzynarodowe (projekty w Wietnamie, Gruzji, Sudanie, Kazachstanie, Turcji).
Claire Rua
ITECA, Francja
Andreas Degenhardt
Pfeifer & Langen
Michał Gatkowski
Viverno Sp. z o.o.
Piotr Gradziuk
prof. Instytutu Rozwoju Wsi i Rolnictwa PAN
Radosław Gruska
Adiunkt
Politechnika Łódzka, Katedra Cukrownictwa i Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
Pracownik badawczo-dydaktyczny Katedry Cukrownictwa i Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności w Politechnice Łódzkiej. Od wielu lat współpracuje z branżą cukrowniczą nie tylko na płaszczyźnie naukowej, ale i dydaktycznej, dzieląc się wiedzą zarówno ze studentami, jak i obecnymi pracownikami cukrowni. Zainteresowania zawodowe, to szeroko pojęta technologia cukru oraz analityka cukrownicza.
Aleksandra Hawrylak-Żyjewska
Specjalistka ds. Prawa Żywnościowego w Związku Producentów Cukru w Polsce
Związek Producentów Cukru w Polsce
Absolwentka Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunkach Zarządzanie i Inżynieria Produkcji oraz Technologia Żywności i Żywienie Człowieka; ukończyła studia podyplomowe Bezpieczeństwo i jakość w łańcuchu żywnościowym.
W Związku Producentów Cukru zajmuje się zapewnianiem firmom członkowskim aktualnej wiedzy z zakresu polskiej i europejskiej legislacji oraz opracowywaniem stanowisk branży cukrowniczej. Uczestniczy także w pracach zespołów roboczych zarówno Związku Producentów Cukru w Polsce jak i Europejskiego Stowarzyszenia Producentów Cukru – CEFS.
Kornel Hulak
Kierownik Sekcji Surowni / Kierownik Zmian
Krajowa Grupa Spożywcza S.A.
Dr inż. Kornel Hulak uzyskał stopień doktora z optymalizacji procesu krystalizacji sacharozy na Politechnice Łódzkiej. Entuzjasta nowych technologii, obliczeń symulacyjnych i AI usprawniających procesy przemysłowe. W swojej karierze zawodowej pracował w Niemczech, w Nordzucker na stanowisku do planowania produkcji, a obecnie w Cukrowni Werbkowice.
Mateusz Kawecki
Key Account Manager
Anton Paar Poland Sp. z o.o.
Reprezentuje producenta Anton Paar GmbH, w zakresie dostarczanej aparatury laboratoryjnej i procesowej, a także wsparcia aplikacyjnego między innymi dla szeroko pojętej branży spożywczej, chemicznej i petrochemicznej.
Radosław Keller
Właściciel LAB ISO Consulting
LAB ISO Consulting
Kierownik ds. Jakości w akredytowanym laboratorium naukowo-badawczym. Wiceprzewodniczący Komisji ds. Auditorów Klubu POLLAB, audytor wewnętrzny i zewnętrzny. Konsultant w zakresie wdrożeń Systemów Zarządzania w laboratoriach, doświadczony trener.
Rafał Kleniewski
Specjalista ds. Produkcji Roślinnej
Kombinat Rolny Kietrz Sp. z o.o.
Absolwent Uniwersytetu Rolniczego im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Obecnie doradca głównego Agronoma z zakresu Rolnictwa Precyzyjnego w firmie Kombinat Rolny Kietrz Sp. z o.o.
Zbigniew Kominek
Prezes Zarządu
Wikpol Sp. z o.o.
Współwłaściciel i Prezes Zarządu Wikpol Sp. z o.o., specjalizującej się w robotyzacji procesów intralogistycznych. Bierze udział w projektach związanych z automatyzacją i robotyzacją linii paletyzacji i pakowania zbiorczego. Inżynier pasjonujący się nowoczesnymi technologiami
i automatyką przemysłową. Współpraca z cukrowniami od 1992 r.
Stanisław Kos
Specjalista Aplikacyjny
Foss
Absolwent Wydziału Technologii Żywności SGGW w Warszawie. Od 1991 związany z firmami Tecator (Szwecja) oraz FOSS (Dania).
Piotr Kwiatkowski
Process Analytics Sales Team Leader
Metrohm Polska Sp. z o.o.
Absolwent Technologii Chemicznej na Politechnice Warszawskiej. Od kilku lat pracuje w Metrohm Polska, gdzie zajmuje się obszarem analityki procesowej oraz nowoczesnych rozwiązań w tej dziedzinie. Jego obowiązki obejmują zarówno sprzedaż jak i dobór właściwych systemów analitycznych, przy szczególnym uwzględnieniu wsparcia aplikacyjnego.
Daniel Krajewski
Krajowa Grupa Spożywcza S.A.
Adam Kozioł
AP System Sp. z o.o.
Ewa Mikos Romanowicz
dyrektor ds. Rozwoju Biznesu oraz Governmental Affairs
Siemens Sp. z o.o.
Absolwentka Uniwersytetu Wrocławskiego, Uniwersytetu Freie Universitaet w Berlinie, ukończyła europejskie studia podyplomowe w SGH oraz program managerski Harvard Business School. Odpowiada za budowanie relacji oraz aktywną współpracę z klientami oraz uczelniami wyższymi i sektorem publicznym. Zaangażowana w projekty oraz inicjatywy zmierzające do promowania transformacji cyfrowej w przemyśle oraz działania pro-innowacyjne związane ze start-upami. Reprezentuje firmę Siemens Sp. z o.o. w organizacjach branżowych i Izbach bilateralnych AMCHAM-gdzie kieruje Komitetem Industry; AHK-stoi na czele Komisji ds., Cyfryzacji i Przemysłu 4.0; oraz Związek Pracodawców Motoryzacji Konfederacja Lewiatan.
Marek Mularczyk
Regionalny Kierownik Sprzedaży
Nord Napędy Sp. z o.o.
Absolwent Wydziału Maszyn Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie. Posiada wieloletnie doświadczenie we wdrażaniu projektów technicznych związanych z systemami napędowymi
w przemyśle cukrowniczym. Od 20 lat związany z firmą NORD w Polsce, obecnie Regionalny Kierownik Sprzedaży odpowiedzialny za Polskę północną i Wielkopolskę.
Artur Nowocień
Ekspert ds. wsparcia technicznego
Siemens Sp. z o.o.
Absolwent Politechniki Warszawskiej na kierunku Automatyka i Robotyka, od przeszło 8 lat związany z firmą Siemens. Odpowiedzialny za kompleksowe wsparcie klientów w zakresie systemów sterowania, bezpieczeństwa funkcjonalnego, cyberbezpieczeństwa, technologii informatycznych takich jak systemy brzegowe czy IoT, a także development aplikacji dla przemysłu. Wieloletni trener, autor publikacji, a prywatnie pasjonat nowych technologii i lotnictwa.
Szymon Paprocki
ENCON
Jakab Rozsa
Dyrektor zarządzający
Zutora Kft.
Inżynier elektryk, zajmujący się pomiarami i sterowaniem przemysłowym. Doświadczenie w zakresie kontroli krystalizacji zdobywał w kilku cukrowniach i rafineriach na całym świecie. Pracuje nad doskonaleniem jakości produktu, wydajności i efektywności energetycznej krystalizatorów.
Anna Szóstakiewicz
Prezes Zarządu
Simple H2 PSA
Prezes Simple H2 PSA i właścicielka UNIQATE, ekspertka ds. wodoru z ponad 25-letnim doświadczeniem w zarządzaniu. Liderka edukacji i rozwoju Dolin Wodorowych przy Ministerstwie Klimatu, zaangażowana w Mazowiecką i Wielkopolską Dolinę Wodorową. Łączy naukę z biznesem, promując transformację energetyczną, B+R oraz komercjalizację technologii.
Michał Tarka
Dyrektor Generalny i Członek Zarządu Polskiej Organizacji Biometanu
Polska Organizacja Biometanu
Czołowy prawnik OZE w Polsce. Uzyskał rekomendację i wyróżnienie w kategorii Energy & Natural Resources Rankingu Kancelarii Prawniczych Rzeczpospolita 2023. Dyrektor Przedstawicielstwa Polskiej Organizacji Biometanu w Brukseli. Współautor Komentarza do ustawy o OZE dla C.H. Beck.
Maciej Ulatowski
Właściciel - PMOTION
PMOTION - Partner Scangrading ApS
Absolwent Informatyki na Politechnice Poznańskiej z kilkunastoletnim doświadczeniem w międzynarodowych projektach IT. Właściciel firmy PMOTION, wdrażającej nowoczesne rozwiązania dla przemysłu cukrowniczego i szklarskiego, łączące tradycyjne procesy z nowinkami techniki analitycznej, pomiarowej i informatycznej. Pasjonat technologii, motocykli i podróży.
Ewa Wiktorowska-Sowa
Specjalistka ds. Projektów B+R w Biurze Innowacji i Badań Naukowych
Krajowa Grupa Spożywcza S.A.
Absolwentka Politechniki Warszawskiej na kierunku technologia chemiczna. Certyfikowany Specjalista ds. Zarządzania Projektami IPMA Polska. Absolwentka studiów podyplomowych
z zakresu Zarządzania Technologiami Wodorowymi. Certyfikowany Ekspert ds. Technologii Wodorowych TÜV SÜD. Współautorka publikacji naukowych. Łączy przemysł ze światem nauki.
Maciej Wojtczak
Prezes Stowarzyszenia Techników Cukrowników
Stowarzyszenie Techników Cukrowników
Ekspert w technologii cukru, specjalista w technologii żywności i analizie. Specjalista w systemach zarządzania jakością w laboratorium analitycznym.
Przewodniczący Polskiego Komitetu Krajowego ICUMSA, członek Komitetu Naukowego ESST oraz Prezes Stowarzyszenia Techników Cukrowników.
Łukasz Zywar
Kierownik Działu Efektywności Energetycznej
Krajowa Agencja Poszanowania Energii S.A.
Kierownik działu efektywności energetycznej w Krajowej Agencji Poszanowania Energii S.A., ekspert w zakresie efektywności energetycznej i ochrony środowiska. Audytor energetyczny, autor opracowań strategiczno-planistycznych oraz publikacji z zakresu efektywnego wykorzystania energii.
Monika Żmudzka
Pracownik w Dziale Akredytacji Badań i Certyfikacji Żywności, auditor wiodący w obszarze normy PN-EN ISO/IEC 17025:2018-02
Polskie Centrum Akredytacji
Magister technologii żywności SGGW. Ukończone studia podyplomowe z bezpieczeństwa żywności i i jakości w łańcuchu żywnościowym oraz podyplomowe w zakresie metrologii chemicznej na Uniwersytecie Warszawskim. Kariera zawodowa zawsze związana z jakością żywności, od działu jakości sieci handlowej po laboratoria. Od 2016 w Polskim Centrum Akredytacji, audytor wiodący, ocenia laboratoria zgodnie z normą PN-EN ISO/IEC 17025:2018-02.