Ta strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.
Aneta Antczak-Chrobot
Adiunkt
Katedra Cukrownictwa i Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności, Politechnika Łódzka
Dr inż. z zakresu technologii chemicznej, specjalista z zakresu analizy i oceny żywności, w szczególności z zakresu analityki cukrowniczej. Jako członek Icumsa aktywnie działa w zakresie wdrażania nowych oraz aktualizacji istniejących metod badawczych oraz ich walidacji i weryfikacji. Związana z wdrażaniem i funkcjonowaniem systemów w laboratoriach akredytowanych.
Agata Baryg
Kierownik Laboratorium
Krajowa Grupa Spożywcza S.A.
Jest absolwentką Wydziału Chemii Spożywczej i Biotechnologii na Politechnice Łódzkiej, Wydziału Inżynierii Produkcji na Politechnice Warszawskiej, „Black Belt Six Sigma” Akademia Białego Kruka. Jest audytorem systemów zarządzania: ISO 9001, 14001, 18001, 27001, 17025, 22000, HACCP, IFS, BRC. Jej pasja to podróże.
Piotr Gradziuk
prof. Instytutu Rozwoju Wsi i Rolnictwa PAN
Polska Akademia Nauk, Instytut Rozwoju Wsi i Rolnictwa,Zakład
Modelowania Ekonomicznego
Aleksandra Hawrylak-Żyjewska
Specjalistka ds. Prawa Żywnościowego w Związku Producentów Cukru w Polsce
Związek Producentów Cukru w Polsce
Absolwentka Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunkach Zarządzanie
i Inżynieria Produkcji oraz Technologia Żywności i Żywienie Człowieka; ukończyła studia podyplomowe Bezpieczeństwo i jakość w łańcuchu żywnościowym.
W Związku Producentów Cukru zajmuje się zapewnianiem firmom członkowskim aktualnej wiedzy z zakresu polskiej i europejskiej legislacji oraz opracowywaniem stanowisk branży cukrowniczej. Uczestniczy także w pracach zespołów roboczych zarówno Związku Producentów Cukru w Polsce jak i Europejskiego Stowarzyszenia Producentów Cukru – CEFS.
Sławomir Kowalczyk
Introl Sp. z o.o.
Daniel Krajewski
Krajowa Grupa Spożywcza S.A.
Absolwent Technologii Chemicznej na Politechnice Łódzkiej oraz studiów podyplomowych
z Bezpieczeństwa i Higieny Pracy na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika w Toruniu. Od 15
lat w branży cukrowniczej na różnych stanowiskach począwszy od manipulanta, laboranta
specjalnego poprzez kierownika zmiany i kierownika produkcji. W 2021 roku związał się
z Krajową Grupą Spożywczą, gdzie zajmuje się nadzorem i raportowaniem produkcji cukru
jako Kierownik Działu Techniczno-Produkcyjnego w Departamencie Techniczno-
Produkcyjnym i Inwestycji. Technolog z zawodu i stanowiska ale przede wszystkim
z zamiłowania.
Bartłomiej Nowak
Notech Services
Ewa Mikos Romanowicz
Dyrektor ds. Rozwoju Biznesu oraz Governmental Affairs
Siemens Sp. z o.o.
Absolwentka Uniwersytetu Wrocławskiego oraz Freie Universität w Berlinie. Ukończyła europejskie studia podyplomowe w Szkole Głównej Handlowej oraz program managerski Harvard Business School.
W Siemens Sp. z o.o. odpowiada za budowanie relacji i aktywną współpracę z klientami, sektorem publicznym oraz uczelniami wyższymi – została powołana do Rady Społecznej Politechniki Śląskiej. Aktywnie angażuje się w projekty i inicjatywy promujące transformację cyfrową
w przemyśle oraz działania wspierające rozwój innowacyjnych start-upów.
Reprezentuje Siemens w organizacjach branżowych oraz izbach bilateralnych:
- w Polsko-Niemieckiej Izbie Przemysłowo-Handlowej (AHK) przewodniczy Komisji ds. Cyfryzacji
i Przemysłu 4.0,
- aktywnie działa również w Związku Pracodawców Motoryzacji przy Konfederacji Lewiatan.
Jacek Molski
Filtrapol Sp. z o.o.
Marek Mularczyk
Regionalny Kierownik Sprzedaży
Nord Napędy Sp. z o.o.
Absolwent Wydziału Maszyn Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie. Posiada wieloletnie doświadczenie we wdrażaniu projektów technicznych związanych z systemami napędowymi
w przemyśle cukrowniczym. Od 20 lat związany z firmą NORD w Polsce, obecnie Regionalny Kierownik Sprzedaży odpowiedzialny za Polskę północną i Wielkopolskę.
Szymon Paprocki
Ekspert w zakresie automatyki przemysłowej i transformacji cyfrowej
ENCON
Od 23 lat pracuje w branży
automatyki procesowej. Zdobywał doświadczenie inżynierskie,
a
następnie menedżerskie prowadząc i nadzorując wiele projektów
dla największych światowych firm. Nadzorował wdrażanie
pierwszych w Polsce projektów transformacji cyfrowych
przedsiębiorstw w zakresie wirtualizacji, budowy cyfrowych
bliźniaków (Digital Twin), symulacji, optymalizacji, predykcyjnego
utrzymania ruchu, CMMS, jak również cyfrowych systemów automatyki,
planowania i zarządzania produkcją. Promotor nowoczesnych
technologii i Industry 4.0. Absolwent Politechniki Wrocławskiej,
Uniwersytetu Ekonomicznego oraz studiów managerskich CMI.
Certyfikowany Mentor i Facylitator.
Wioletta Pomaranik
Adiunkt
Politechnika Warszawska, Kolegium Nauk Ekonomicznych i Społecznych
Doktor w dziedzinie nauk społecznych w dyscyplinie nauki o zarządzaniu i jakości. Autorka publikacji naukowych dotyczących rozwoju kompetencji zawodowych pracowników, zarządzania talentami oraz zarządzania organizacjami w dobie transformacji cyfrowej. Jako specjaliście procesów księgowych szczególnie bliskie są jej również zagadnienia związane z: analizą zjawisk mikro- i makroekonomicznych, analizą finansową podmiotów gospodarczych i rachunkowością finansową.
Claire Rua
Menedżer sprzedaży
ITECA SOCADEI, Francja
Obecnie jest regionalnym menedżerem sprzedaży w ITECA SOCADEI, wiodącej firmie zajmującej się opracowywaniem analizatorów on-line i przyrządów do kontroli procesów w przemyśle cukrowniczym. Po studiach magisterskich na kierunku biznes i języki, ukończyła studia podyplomowe w zakresie handlu międzynarodowego. Pracę w firmie ITECA SOCADEI rozpoczęła 20 lat temu. Odpowiada za rozwój sprzedaży na rynkach Bliskiego Wschodu, Europy Północnej
i Wschodniej oraz Afryki Północnej. Odpowiada za komunikację Działu Sprzedaży z Centrum Produkcyjnym firmy. Claire Rua jest aktualnym Prezesem Stowarzyszenia CODETEC, zrzeszającego francuskich dostawców sprzętu i usług do przemysłowi cukrowniczemu.
Rafał Sieńczak
Kierownik Sprzedaży Działu Sustainability
Siemens Sp. z o.o.
Ekspert ds. efektywności energetycznej, Od ponad 9 lat wspiera firmy w redukcji kosztów i realizacji celów Net Zero, wykorzystując nowoczesne technologie, takie jak energetyczny bliźniak cyfrowy oraz usługi elastyczności zasilania.
Katarzyna Śledziewska
dr hab. prof. UW
Dyrektorka Zarządzająca DELab UW oraz Kierowniczka Katedry Transformacji Technologicznej na Wydziale Nauk Ekonomicznych UW. Członek Zespołu ds. opracowania strategii rozwoju szkolnictwa wyższego przy MNiSW. Specjalizuje się w badaniu wpływu sztucznej inteligencji, automatyzacji oraz nowych technologii na rynek pracy, edukację i rozwój kompetencji przyszłości. Analizuje transformację cyfrową w przedsiębiorstwach i instytucjach publicznych, ze szczególnym uwzględnieniem zarządzania zmianą i budowania kompetencji cyfrowych. Kieruje międzynarodowymi projektami badawczymi, m.in. w ramach programu Horyzont 2020. Posiada bogate doświadczenie w praktycznym wsparciu przedsiębiorstw w adaptacji do nowych technologii oraz wdrażaniu innowacyjnych rozwiązań cyfrowych, prowadząc warsztaty transformacji cyfrowej w ramach programu European Digital Innovation Hub (EDIH). Certyfikowany Master Practitioner NLP, absolwentka MBA.Współautorka książki „Gospodarka cyfrowa. Jak nowe technologie zmieniają świat”
Michał Szkudlarek
Schuettflix Polska
Jan Ulatowski
Właściciel PPH Juliton
PPH Juliton
Absolwent Wydziału Chemicznego Politechniki Poznańskiej, specjalność Inżynieria Chemiczna.
Reprezentuje w Polsce firmy Francuskie, Niemieckie, Włoskie, producentów maszyn i urządzeń do przemysłu cukrowniczego, szklarskiego, cementowego. Od 10 lat promuje w Polsce urządzenia francuskiej firmy ITECA SOCADEI, jednego z liderów w zakresie analizatorów on-line i przyrządów do kontroli procesów w przemyśle cukrowniczym. Obecnie pracuje w Polsce ponad 20 cukroskopów i analizatorów barwy cukru w liniach produkcyjnych.
Dawid Wojcieszak
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Maciej Wojtczak
Prezes Stowarzyszenia Techników Cukrowników
Profesor Wydziału Chemii Uniwersytetu Łodzkiego
Ekspert NOT z zakresu technologii i analizy żywności, specjalista w zakresie cukrownictwa oraz jakości i bezpieczeństwa żywności. Profesor Uniwersytetu Łódzkiego w Katedrze Chemii Nieorganicznej i Analitycznej oraz organizator i wykładowca licznych szkoleń z zakresu cukrownictwa i analityki żywności. Ekspert i audytor systemów zarządzania w laboratorium analitycznym, organizator badań biegłości z zakresu analityki cukrowniczej. Członek ICUMSA Ltd, odpowiedzialny za prace grupy roboczej Metody Chemiczne, Przewodniczący Polskiego Komitetu ICUMSA, członek Komitetu Naukowego ESST, prezes Stowarzyszenia Techników Cukrowników, Przewodniczący Sekcji Analizy i Oceny Żywności Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności.